DETTE SKAL DU VIDE OM VERSADEN

DETTE SKAL DU VIDE OM VERSADEN

HVORDAN SKAL DIN HEST BEVÆGE SIG I VERSADEN?

blog-ridekunst-dette-skal-du-vide-om-versaden-foto

HVORFOR ER VERSADEN EN VIGTIG ØVELSE?

Når målet i din træning er, at din hest skal lære at gå i en sund holdning, afspændt og i balance og flytte vægten tilbage på bagparten, så er versaden den første vigtige øvelse, i skal lære.

DIN HEST SKAL LÆRE AT GÅ PÅ 3 SPOR

Selvom det ikke er naturligt for din hest at gå i versade, er det en fantastisk øvelse, når den er udført korrekt. Din hest vil naturligt altid gå i den retning, som dens hoved og skuldrer peger i. Men i versaden skal din hest lære at gå på 3 spor og altså kigge i én retning og bevæge kroppen i en anden retning.

blog-ridekunst-versade-illustration

Versaden er den øvelse, hvor det er nemmest for dig at kontrollere, om din hest bruger sit bagben korrekt ind under sig:

Hvis din hest ikke går korrekt - vil den gå for lidt sidelæns med spænding i ryggen og mest vægt på indvendige forben.

Når du slipper med dine hjælpere, vil din hest med det samme gå ind imod midten af banen. For at holde din hest i versaden skal du altså skubbe din hest sidelæns, ofte både med sæde, schenkler og tøjler.

Hvis din hest går korrekt – vil den være afspændt og i balance med lige meget vægt på begge forben, den runder sig igennem hele overlinien, aktiverer sine mavemuskler og griber med indvendige bagben i retning af udvendige forben.

Når du slipper med dine hjælpere, vil din hest fortsætte med at gå i versaden. Din hest er helt blød og afspændt i halsen, fordi den er i balance og lægger vægten tilbage på bagbenet.

Din hest behøver ikke at have et specielt problem for at træne versaden. Men jeg vil anbefale dig at træne versaden i skridt, hvis du har udfordringer med at:

  • få din hest i balance på volten.
  • få din hest til at slappe af og svinge frem i traven.
  • at din hest går pas i skridten.

Her i videoen giver jeg forklaringen på:

  • hvordan din hest skal bevæge sig i versaden.
  • hvad det biomekaniske formål er med versaden.
  • hvilken afgørende forskel det gør, om du træner øvelsen på 3 eller 4 spor.

Varighed: 1.42

Christina-om

CHRISTINA HOLMBÆCK

Jeg er uddannet sygeplejerske, men arbejder næsten fuldtid med min passion, hestene.

Jeg har undervist i over 16 år og afholdt mere end 200 kurser overalt i Danmark.

Jeg er drevet af at give mine elever – på alle niveauer – den fantastiske oplevelse af at være i balance både mentalt og fysisk.

Jeg har et særligt øje for detaljerne i dine og din hests bevægelser og et inderligt ønske om, at få det bedste frem i jer begge to.

Jeg brænder for biomekanik og for at omsætte teori til praksis, så alle kan bruge det i den daglige træning, uanset niveau.

Mit speciale i genoptræning af hestene har været med til at skabe mit koncept Ridekunst med lethed, som er baseret på hestens biomekanik og moderne indlæringspsykologi.

Mit træningskoncepts formål er igennem systematiske øvelser at træne din hest til at bevæge sig symmetrisk, afspændt og i selvbæring for lette hjælpere.

 

HAR DIN HEST EN DÅRLIG BALANCE?

– TEST DIN HEST I 5 NEMME TRIN –

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag videoer, illustrationer, animationer og arbejdsark til at tage med på banen.
(Den nye persondatalov (GDPR) siger, at jeg skal oplyse dig om, at jeg gemmer dine oplysninger, men ikke giver dem videre til andre – du kan til hver en tid afmelde dig igen)

 

 
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.