Online Minikursus 24.-25. maj 2024: Kend din hests Horsenality – og styrk forståelsen mellem dig og din hest. Læs mere HER

Månedens teori d. 2. maj 2024: Sådan lærer vi vores hest at galoppere i balance Er du endnu ikke medlem af Medlemsklubben, men ønsker at deltage, så tilmeld dig HER

Online Minikursus 24.-25. maj 2024: Kend din hests Horsenality – og styrk forståelsen mellem dig og din hest. Læs mere HER

Elever fortæller

Mine elever er alle unikke med deres forskellige drømme, mål og hvert deres udgangspunkt. De stiller de mest fantastiske spørgsmål, hvorved jeg får mulighed for at forklare mine teknikker, som jeg bryder ned i delmål, som passer til den enkelte elev og deres hest.

JEG ER MINE ELEVER EVIGT TAKNEMMELIG, FOR DE ER ÅRSAGEN TIL, AT JEG UDVIKLER MINE KOMPETENCER!

Læs her om deres vej og tanker om undervisningen

Mieke Leuring

Katja Winther

Maria Rask

Mette Bach

Doris Vestergaard

Hilde Heggelund

Annette Rye Kaplan

Kirsten Pihl Petersen

Hanne Lily Ditlevsen

Malou og Sonur

Sabrina og Stelkur

Rebecca Plon

Gitte og Oscar

Dorthe og Miranda

Kirsten og Batman

Susan, Mister og Stjarna

Mette Malene og April

Rikke Marloth

Træning ved dig har åbnet mine øjne

“Du har åbnet mine øjne for min hests styrker og har fået mig til at udnytte dem bedst muligt igennem en venlig og tydelig gensidig kommunikation. Derudover har det været fundamentet i en dybere forståelse af kvaliteter i forskellige dressur øvelser.”

- Rikke Marloth

Mieke Leuring

Da jeg først overvejede at melde mig ind i Medlemsklubben, var jeg usikker på, om niveauet var for højt for mig, og om jeg overhovedet ville kunne forstå materialet.

Men det, jeg hurtigt opdagede og elsker mest ved Medlemsklubben, er, at her er alle lige, uanset hvilket niveau man er på. Atmosfæren er utrolig venlig og positiv, og alle fejrer hinandens fremskridt, stor som små.

Den største forandring Medlemsklubben har givet mig, er i den måde jeg nu griber træningen an på. Det handler ikke længere om at skynde mig efter resultater, men om hele processen og hvordan jeg kan hjælpe min hest bedst muligt.

Når træningsdagen er omme, og jeg sætter min hest på folden igen, er det med en win-win følelse for os begge.

Adgangen til alle undervisningsvideoerne på en gang kan virke overvældende, men jeg elsker det. Jeg er nysgerrig, og selvom jeg ikke er øvet endnu, er det inspirerende at se, hvor min træning kan ende, hvis jeg er vedholdende.

At undervisningen foregår online er mere end rigtig fint for mig. Jeg kan se videoer igen og igen i mit eget tempo, og jeg får super god skriftlig feedback, som jeg kan referere til, hvis jeg glemmer noget, Christina har sagt.

Jeg vil anbefale Medlemsklubben til alle, der elsker deres heste og ønsker at forstå og hjælpe dem bedst muligt. Programmet er så godt, hyggeligt, nørdet og jordnært, at alle kan være med, lige fra begyndere til øvede.

Til sidst vil jeg give kæmpe ros til det store arbejde, der ligger bag ved at stille et så professionelt program på benene. Hele måden, hvorpå man trin for trin kan øve med sin hest, er fantastisk.

Katja Winther

Da jeg første gang overvejede Medlemsklubben, var jeg lidt bekymret for prisen i forhold til mit begrænsede overskud. Men jeg har fundet ud af, at Medlemsklubben passer perfekt til mine behov, da jeg ikke føler mig hægtet af, selvom jeg nogle gange springer dage over, hvilket ofte sker i andre online kurser.

Det bedste ved Medlemsklubben er helt klart strukturen. Den er logisk og let at navigere i, hvilket gør det muligt for mig altid at gå et skridt tilbage og øve de grundlæggende ting, der er nødvendige for at mestre en given øvelse.

Den største forandring Medlemsklubben har givet mig er ro. Tidligere kunne jeg nemt blive overvældet ved tanken om alle de ting, min hest skulle lære, men Medlemsklubben har hjulpet mig med at sætte realistiske delmål.

Nogle dage øver vi blot et enkelt signal, andre dage overgår vi mine forventninger. Det har givet min unge hest et stabilt grundfundament, som jeg er enormt stolt af.

At have adgang til alle undervisningsvideoerne på én gang var i starten lidt overvældende, men snart fandt jeg en rytme, hvor jeg kun ser de videoer, der er relevante for vores nuværende niveau. Det er også spændende at se videoer af, hvor vi er på vej hen med vores træning, og variationen i indholdet holder træningen interessant.

Undervisningen foregår online, hvilket fungerer rigtig godt for mig. Det er en stor hjælp at optage videoer og selv gennemgå dem, inden jeg beslutter, hvilke sekvenser jeg vil have feedback på. Og hvis der opstår udfordringer, er hjælpen aldrig langt væk – jeg behøver ikke at vente på næste undervisningstime.

Jeg vil anbefale Medlemsklubben til alle, der synes det er fedt at nørde med deres hest. Den måde, hvorpå Medlemsklubben er struktureret og den støtte, den tilbyder, er uvurderlig for enhver hesteentusiast.

Maria Rask

Det bedste ved Medlemsklubben er muligheden for at få sparring, når jeg føler, jeg er gået i stå og har brug for vejledning til, hvad jeg kan og skal gøre videre. Christina gør sig meget umage med at besvare ens videoer, så man altid føler sig godt hjulpet på vej og giver hver enkel ordentligt brugbart konstruktiv kritik.

Medlemsklubben har givet mig mere strukturerede øvelser, der er lettere at gå til, og muligheden for at træne mere alsidigt uden kun at fokusere på en enkelt øvelse.

At undervisningen foregår online er fantastisk. Det betyder, at jeg kan have træningsmaterialet med mig overalt og hurtigt slå noget op på min telefon, hvis jeg er i tvivl om en øvelse midt i en træningssession.

Jeg har også tidligere oplevet i fysisk undervisning, at de svære situationer aldrig opstod den dag, underviseren var der. Når udfordringerne så opstod i min daglige træning, stod jeg ofte alene uden at vide, hvordan jeg skulle løse dem, fordi underviseren ikke kunne se problemet ud fra min forklaring. Så på det punkt synes jeg, at Christina’s online-undervisning er bedre end en fysisk underviser.

Adgangen til alle undervisningsvideoerne på én gang er en kæmpe fordel. Det giver mig friheden til at vælge præcis det, jeg og min hest har brug for på en given dag, og skifte øvelse, hvis det bliver nødvendigt.

Jeg vil anbefale Medlemsklubben til enhver, der ønsker at træne deres hest på hestens egne præmisser, både fysisk og mentalt. Medlemsklubben appellerer til næsten alle hestemennesker, uanset om det er jordarbejde, tilridning, miljøtræning eller ridning, og med tre forskellige sværhedsgradsniveauer, er der noget for enhver, uanset deres niveau.

Mette Bach

Det allerbedste ved Medlemsklubben er undervisningsvideoerne. Min træning er blevet meget mere målrettet takket være dem. De har givet mig kæmpe inspiration, ny viden og en bedre forståelse. Nu kan jeg bruge undervisningsvideoerne til at udføre øvelserne korrekt.

At have adgang til alle undervisningsvideoerne på en gang betyder utrolig meget for mig. Jeg kan altid gå ind og gense dem, og få hjælp til præcis den øvelse, jeg har brug for.

Undervisningen foregår online, hvilket er virkelig godt. Jeg får virkelig gode og forstålige svar og forklaringer.

Før jeg købte adgang, havde jeg ingen indvendinger; jeg var total vild med hele konceptet fra første færd. Jeg vil anbefale Medlemsklubben til alle, fordi det er en super god måde at få undervisning på, og man kan hente så meget ny viden og inspiration.

Jeg har kun ros tilovers for medlemsklubben! Jeg har lært utrolig meget, fundet min vej og hvad der virker for min hest og mig.

Doris Vestergaard

Jeg har fulgt Christinas Podcast i lang tid og var klar til meget mere, så da jeg fik muligheden, tøvede jeg ikke med at købe adgang til Medlemsklubben.

Det bedste ved klubben er de hjælpsomme videoer, der er perfekte, når man står fast i en øvelse, samt de mange pdf-filer, som er nemme at printe ud og tage med sig.

En af de største fordele ved Medlemsklubben er den hurtige respons fra Christina og den altid positive stemning i gruppen. Jeg nyder at lære nye ting hver dag og ser Medlemsklubben som en essentiel uddannelsesplatform.

Det betyder meget for mig, at jeg har adgang til alle undervisningsvideoerne på en gang. Med min travle hverdag og allerede eksisterende viden, elsker jeg at kombinere det, jeg allerede ved, med alt det nye jeg lærer. Det er skønt at sidde med en kop kaffe og fordybe mig i de fagligt gode videoer.

Onlineundervisningen er en rigtig god idé. Christina er en fantastisk formidler, og jeg nyder hvert sekund af hendes undervisning. Medlemsklubben holder mig i gang og minder mig om, at jeg ikke er alene, selv når træningen føles ensom eller planer går i vasken.

Jeg anbefaler Medlemsklubben til alle, der ønsker det bedste for deres heste. Den akademiske tilgang er revolutionerende, da den giver hestene en stemme og lader dem være en del af processen. I hesteverdenen er der brug for denne nye tilgang til træning, hvor vi lytter til og agerer på hestenes præmisser.

Til sidst vil jeg tilføje, at jeg stadig er i gang med at se alle videoer, og jeg stiller spørgsmål i den rækkefølge, de opstår. Jeg elsker hvert minut i Medlemsklubben og ser frem til at fortsætte min læringsrejse.

Hilde Heggelund

Da jeg første gang overvejede Medlemsklubben, var jeg lidt tøvende på grund af prisen, men jeg kan nu sige, at det har været hver en krone værd.

Det allerbedste ved Medlemsklubben er de logiske forklaringer på øvelser, som fungerer super godt.

Jeg havde aldrig arbejdet med jordarbejde før og manglede en systematisk måde at træne min hest, Silaz, på. Takket være Medlemsklubben er Silaz nu mere balanceret og afslappet. Jeg er overrasket over den positive effekt dette har haft på bare 3 måneder, og har fået flere kommentarer om, at vi har taget et stort skridt i den rigtige retning.

En stor fordel ved Medlemsklubben er adgangen til alle undervisningsvideoerne på én gang. Jeg sætter også stor pris på podcasten, som jeg lytter til rigtig meget. Nogle episoder har jeg endda lyttet til flere gange.

Det at undervisningen foregår online er fantastisk; det er fleksibelt og nemt at tilgå. Jeg ville anbefale Medlemsklubben til alle. Den giver klare, logiske forklaringer, som er lette at forstå og anvende.

Til sidst vil jeg tilføje et stort tommel op. Medlemsklubben er superbra! Den har været en afgørende faktor i min og Silaz’ udvikling, og jeg ser frem til at fortsætte min rejse.

Annette Rye Kaplan

Min træning er blevet mere struktureret, og jeg bruger nu video til at evaluere og lægge nye planer. Christina er altid hurtig til at komme med feedback og træningstips.

Jeg arbejder fra en ende af med materialet i Medlemsklubben, men jeg har ind i mellem brug for at kunne se øvelser og teori på et højere niveau, for at få indblik i hvad jeg arbejder frem mod, og så er det rart at jeg har adgang til hele uddannelsen på en gang. Jeg oplever ofte at jeg skal tilbage og kikke på øvelser, for at blive mere præcis i timing og udførelse af øvelserne.

Jeg skulle lige vænne mig til, at undervisningen foregår online, og jeg savnede den direkte kommunikation i de konkrete situationer. Men nu optager jeg min træning, og evaluerer efterfølgende. Er der situationer, hvor jeg har brug for hjælp, oploader jeg det i Medlemsklubben sammen med mine spørgsmål, og så svarer Christina svarer hurtigt tilbage.

Det fungerer super godt, og jeg oplever at det forstærker læringsprocessen for mig.

Christinas materiale er super gennemtænkt, og let at navigere rundt i. Der er en rød tråd i det hele, fra teori til praksis.

Medlemsklubben er for alle, der er nysgerrige og dedikerede til at træne deres heste med så lette hjælpere som muligt. Man må også godt være lidt nørdet, men det er ikke en forudsætning ;o)

Kirsten Pihl Petersen

Det bedste for mig ved Medlemsklubben er, at opleve andre der også “bikser” med mange af de samme udfordringer, og især at der bliver sørget for at omgangstonen er positiv og opmuntrende – det er dejligt når man nogle gange går helt alene på ridebanen med sin hest og synes man er lidt håbløs ;o)
Det er også inspirerende at se, hvordan andre får løst nogle problemer.

Medlemsklubben har givet mig et mere positivt syn på, at det faktisk rykker, selvom man af og til føler at man står lidt i stampe med tingene. Super skønt at man kan dykke ned i en konkret ting og nørde med den.

Det at jeg har adgang til alt materialet på en gang er rigtig rart, når jeg gerne vil variere træningen – så kan jeg lade mig inspirere og veksle mellem de mange muligheder og kombinere dem efter behov.

Nu hvor undervisningen foregår online, så er det som, at det bundfælder sig på en lidt anden måde, når man ikke samtidig er på med en hest i den ene hånd og blæsevejr og andre input samtidig ;o)

I starten var jeg en smule skeptisk, om jeg ville kunne “fastholde” læringen og tage det med mig på banen. Men der er arkene der kan printes ud simpelthen geniale.

Med muligheden for support og feedback er Medlemsklubben en uvurderlig livline og en guldgrube af inspiration til træningen.

Jeg vil anbefale Medlemsklubben til alle der gerne vil arbejde med deres hest på en god, konstruktiv og velunderbygget måde. Fordi det hele er gennemarbejdet omhyggeligt og detaljeret går det tilsammen op i en højere enhed. 

Hanne Lily Ditlevsen

Den største forandring Medlemsklubben har givet mig, er den ro og gensidige tillid, som jeg har fået opbygget gennem træningen med hestene efter Christinas principper.

Det bedste ved Medlemsklubben er, at jeg kan finde alt det jeg skal vide på et sted omkring omgangen med hestene. Det er så udviklende og inspirerende, at jeg altid kan gå ind og finde den viden, som er aktuelt for mig i den udfordring, som jeg har lige nu, på det trin hvor min udvikling er pt.

Hvis der er noget jeg er i tvivl om, så sender jeg en video eller et spørgsmål til Christina og får altid rigtig kompetent og brugbar vejledning tilbage.

Medlemsklubben har indtil videre været en fantastisk rejse for både mig og mine heste. Vi arbejder med alle signalerne i alle situationer og det er så skønt at hestene altid ved, hvad jeg vil og at se dem forbedre sig fysisk er så dejligt.

Den ene er/var meget stiv og vi bruger øvelserne som rehabilitering og det er fantastisk og se, hvordan det går fremad.

Jeg har løbende skrevet dagbog over vores arbejde og gik tilbage og kiggede… og hold da op hvor er der sket meget siden vi startede med dit program. Både med mig og hestene.

Malou og Sonur

Jeg har i snart mange år modtaget undervisning af Christina, og det har været en meget spænende og lærerig rejse.

Udover at være en utrolig dygtig og vidende underviser, så interesserer Christina sig oprigtigt for sine elever og deres heste. Christina er virkelig god til at motivere sine elever og finde ud af hvilken undervisningsstrategi, der passer til lige præcis det menneske og den hest.

Christina har stor viden om hestens biomekanik, bevægelsesmønstre og indlæring – intet går hendes øjne forbi. Hun er den type underviser, der selv bliver ved at være nysgerrig, og som bliver ved at udvikle sig og suge viden til sig.

Jeg er meget taknemmelig for at have Christina som underviser; ikke kun på grund af hendes undervisning og sparring, men også fordi hun er et utroligt behageligt menneske at være sammen med. Hun er anerkendende, uhøjtidelig, sød, sjov og yderst kompetent.

Her ser I et billede af min islænder, på det første kursus, jeg havde ham med i 2012. Han har altid været meget på forparten og kunne næsten ikke bære sit hoved selv.

Dette billede er fra kursus i 2015 og taler for sig selv. Derefter stod han stille i en periode fra 2016-2017 pga. sygdom. Heldigvis var han frisk et kursus her i juni 2017. Inden kurset havde jeg trænet ham godt 1 uge på banen (før det kun ture). På trods af en lang stillestående periode, viser han med al tydelighed, hvordan træningen har givet ham en ny og bedre måde at bevæge sig på. Så han, trods mange måneders stilstand, stadig bevæger sig fornuftigt under rytter. Jeg er SÅ glad!

Sabrina og Stelkur

Christina er en fantastisk underviser. Hun har stor teoretisk viden om heste og deres fysiologi. Hun er i sin undervisning enormt pædagogisk, motiverende og empatisk over for både hest og rytter, og hun gør træning af din hest forståelig og konkret.
 
Før jeg begyndte at få undervisning af Christina gik jeg ofte fra undervisning og følte mig som en dårlig rytter. Nu går jeg fra undervisning med lyst til at lære mere.
Jeg har gennem undervisningen med Christina og træning fået en hel ny kontakt til min unghest, som er også blevet mere smidig, kropsbevidst og lydig.
 
Selv har jeg fået større forståelse for, hvornår hesten bær sig selv korrekt og er blevet bedre til at begå mig på en måde heste forstår. Jeg elsker at arbejde med min hest fra jorden og har oplevet de store gevinster herved. 
 
Jeg glæder mig altid til undervisning med Christina og har kun varme anbefalinger.

Rebecca Plon

Jeg har kendt Christina siden 2003 og har gået på kurser med hende siden. Jeg har arbejdet med mange forskellige heste på kurserne.

Det har virkelig været tydeligt at se, hvordan Christina sætter sig ind i hver enkelt hest og rytters behov. Hesten har deres mentale og fysiske udfordringer, og Christina rammer “spot on”, så hun kan hjælpe hesten videre.

Det samme gør sig gældende med rytteren. Jeg oplever sjældent så meget indføling med eleverne. Christina formår virkelig at finde hver rytters styrker og rose og opmuntre, som skaber motivation, hvilket er den eneste vej at lære – via motivation.

Christina er også en af de få, der har “røntgensyn”. Hun ser muskler, led og sener og forstår anatomien og biomekanikken som ingen andre. Det betyder, at hun ser hver hest, som den er, og hjælper den med at få balance, smidighed og styrke til samlingen. Hun kan så let som ingenting se, hvor udfordringen lige præcis er, hvilket gør, at man få den helt rigtige hjælp.

Jeg føler mig i så trygge hænder, når jeg får undervisning af Christina. Jeg ved, at hun ikke tager smutveje eller går på kompromis, og jeg går altid derfra med blod på tanden og masser af motivation.

Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.

Rebecca Plon

Gitte og Oskar

Christina har en ekspertise, som går helt ned i de helt små detaljer. Dette betyder, at man får mega meget viden, som hun giver på en tålmodig og altid positiv måde.

Dette har haft betydning for min islænder, som nu har fået den grundlæggende træning, der skal til for at få opbygget de vigtige muskler hesten har brug for, til at den kan bære os mennesker uden at få skader af det.

Christina har også indviet mig i “klikker-træning” og med det “har jeg set lyset” … det er genialt!

Dorthe og Miranda

Jeg fik undervisning af Christina for første gang i 2001 og har siden haft glæde af hendes kyndige vejledning og skarpe øjne.
 
I nogle perioder har vi set hinanden mere end andre og i løbet af årene, er der kommet nye heste til … nogle nemmere end andre.
 
Christina har altid mødt os, hvor vi var, og med en fantastisk pædagogisk tilgang og kærlighed til hestene har hun hjulpet mig utrolig meget til, at forstå mine heste og øjne de muligheder der har været for udvikling.
 
Christina har altid været positiv, motiverende og engageret, og når jeg står tilbage efter hun er kørt, har jeg altid en dejlig ro i maven, en plan og en tro på at det nok skal gå.

 

Christina har været super skarp på hvilket potentiale hver enkelt af de heste jeg har haft, havde. Derudfra har vi arbejdet mod mål, der har været realistiske og dermed en sikker succes, hvilket har givet mig rideglæde på trods af heste med betydelige begrænsninger. 

 
Christina forstår at fokusere på hvad der kan lade sig gøre, og hvad der kan forbedres, og så er hun udstyret med en engels tålmodighed. 
 
Christina er en underviser jeg gang på gang vender tilbage til. 

Kirsten og Batman

I efteråret 2009 bliver jeg ved et tilfælde introduceret til en knabstrupper på 5 år – Batman – og det var absolut kærlighed ved første blik, og det endte da også med, at jeg købte ham i foråret 2010.

I hele denne proces var Christina med som underviser.

Batman var rimelig rå, sen vallak.

Vores undervisning startede med arbejde fra jorden og efterhånden som han blev bedre til at strække sig frem og ned, så kom ridningen med.

I dag øver vi skridt, trav og galop, versader, traversader, changementer, samling, start og stop.

Nogle gange opfrisker vi også de basale ting fra jorden, for at holde dem ved lige, eller hvis man f.eks. har et longearbejde der lige skal pudses af.

En af de ting som har hjulpet mig videre, er at jeg bliver optaget på video (via min telefon), når jeg har fået undervisning.

Så har jeg selv mulighed for at se, hvad der var godt og dårligt og samtidig høre undervisningen igen.

Ud over dette rider vi meget i skoven, på stranden, tager på kurser og tager til agility.

Christina er en fantastisk nørdet underviser, som er helt forrygende til at se når jeg eller Batman sidder eller går uden for rammen, og samtidig er hun en formidabel formidler, der underviser på en meget positiv og pædagogisk måde.

Denne undervisning har altid givet mig en følelse af ”at drukket en flaske bobler” når jeg tager hjem efter undervisningen.

Susan, Mister og Stjarna

Christina har undervist mig i ridning siden år 2000. I løbet af disse 17 år har vi sammen arbejdet med 4 heste, og her har jeg af Christina lært, at det gælder om at give hesten de bedste fysiske forudsætninger for at opnå styrke og balance under rytter.

For nuværende er det tinkeren Mister og islænderhoppen Stjarna det gælder. Med disse to kommer Christinas formidable spændvidde virkelig for dagen. Mister er en “laid back” vallak som gerne viser hvor dygtig han er blevet til akademisk ridning efter 8 år i Christinas kyndige hænder.

Stjarna er en egenrådig hoppe som kom hertil med forskellige fysiske udfordringer, hvilket hun bestemt ikke var til sinds at arbejde med. Med Christina er vi dog kommet et godt stykke videre i forhold til udgangspunktet.

I begge tilfælde nyder jeg godt af Christinas skarpe blik for både hestens og mine udfordringer, hendes evne til at forklare en problemstilling og dens løsning og ikke mindst hendes enorme tålmodighed med hele ekvipagen.

Mette Malene og April

Christinas undervisning betyder, at jeg kan ride min hest i harmoni og ikke skal sidde og presse og mase hele tiden.

 
April går velvilligt frem, hvilket hun ikke gjorde i starten, blandt andet fordi hun var uens på volterne og ikke har brugt sig nok over ryggen men i stedet trukket sig frem i skuldrene.

 

 
Især det at Christina har øje for detaljerne og 100% styr på anatomien, og hvordan den bliver påvirket, har gjort at jeg har fået en hest nu som går fremad og som er godt på vej mod samling.
 
Mit mål er helt klart at komme til at konkurrere på middelsvær niveau, og ride lidt military ved siden af.
April er 10 år, knabstrupper og fuldblod/hannoveraner.

Rikke Marloth

Du har åbnet mine øjne for min hests styrker og har fået mig til at udnytte dem bedst muligt igennem en venlig og tydelig gensidig kommunikation.

Derudover har det været fundamentet i en dybere forståelse af kvaliteter i forskellige dressur øvelser.

Hjælp, min hest…

  • er tung på tøjlen
  • går bag lod
  • er svær at lave nedsidning på
  • slår fra i overgangen
  • er svær at få til at søge ned
  • læner sig ind i volten

… det er nogle af de udfordringer jeg oftest bliver spurgt om hjælp til …

Modtag min PDF på mail, hvor jeg fortæller om, hvad jeg kigger efter for at løse udfordringerne

– den koster dig kun din email-adresse.

Har du en af disse udfordringer?