ELEVER FORTÆLLER

Mine elever er alle unikke med deres forskellige drømme, mål og hvert deres udgangspunkt. De stiller de mest fantastiske spørgsmål, hvorved jeg får mulighed for at forklare mine teknikker, som jeg bryder ned i delmål, som passer til den enkelte elev og deres hest.

ff-top-arrow

JEG ER MINE ELEVER EVIGT TAKNEMMELIG, FOR DE ER ÅRSAGEN TIL, AT JEG UDVIKLER MINE KOMPETENCER!

Læs her om deres vej og tanker om undervisningen

TRÆNING VED DIG HAR ÅBNET MINE ØJNE...

Du har åbnet mine øjne for min hests styrker og har fået mig til at udnytte dem bedst muligt igennem en venlig og tydelig gensidig kommunikation. Derudover har det været fundamentet i en dybere forståelse af kvaliteter i forskellige dressur øvelser.

-Rikke Marloth

TRÆNING VED DIG HAR ÅBNET MINE ØJNE...
Elever-fortaeller-Gitte-Oskar-foto

GITTE OG OSKAR

Christina har en ekspertise, som går helt ned i de helt små detaljer. Dette betyder, at man får mega meget viden, som hun giver på en tålmodig og altid positiv måde.

Dette har haft betydning for min islænder, som nu har fået den grundlæggende træning, der skal til for at få opbygget de vigtige muskler hesten har brug for, til at den kan bære os mennesker uden at få skader af det.

Christina har også indviet mig i "klikker-træning" og med det "har jeg set lyset" ... det er genialt!

Elever-fortaeller-Gitte-Oskar-foto-3
Elever-fortaeller-Gitte-Oskar-foto-2

DORTHE OG MIRANDA

Jeg fik undervisning af Christina for første gang i 2001 og har siden haft glæde af hendes kyndige vejledning og skarpe øjne.
 
I nogle perioder har vi set hinanden mere end andre og i løbet af årene, er der kommet nye heste til ... nogle nemmere end andre.
 
Christina har altid mødt os, hvor vi var, og med en fantastisk pædagogisk tilgang og kærlighed til hestene har hun hjulpet mig utrolig meget til, at forstå mine heste og øjne de muligheder der har været for udvikling.
 
Christina har altid været positiv, motiverende og engageret, og når jeg står tilbage efter hun er kørt, har jeg altid en dejlig ro i maven, en plan og en tro på at det nok skal gå.

Christina har været super skarp på hvilket potentiale hver enkelt af de heste jeg har haft, havde. Derudfra har vi arbejdet mod mål, der har været realistiske og dermed en sikker succes, hvilket har givet mig rideglæde på trods af heste med betydelige begrænsninger. 

 
Christina forstår at fokusere på hvad der kan lade sig gøre, og hvad der kan forbedres, og så er hun udstyret med en engels tålmodighed. 
 
Christina er en underviser jeg gang på gang vender tilbage til. 
Elever-fortaeller-Dorthe-Miranda
Elever-fortaeller-Kirsten-Batman

KIRSTEN OG BATMAN

Vores familie lærte Christina at kende i foråret 2006.

Min yngste datter Tanja og jeg købte i efteråret 2005 en Haflinger-blanding i Jylland, og da vi hurtigt oplevede en afprøvning fra Pallo, som vores hest hed den gang, fik vi anbefalet Christina til at hjælpe os med lidt opdragelse af hest og rytter.

Senere kom tiden til selve undervisningen.

Jeg havde aldrig reddet akademisk, men snuset lidt til det, da Tanja havde gået til undervisning på Enggården i Villingerød.

Jeg blev dog hurtigt hugt og der startede en lang rejse med en uendelig uddannelse af os alle.

I efteråret 2009 bliver jeg ved et tilfælde introduceret til en knabstrupper på 5 år – Batman – og det var absolut kærlighed ved første blik, og det endte da også med, at jeg købte ham i foråret 2010.

I hele denne proces var Christina med som underviser.

Batman var rimelig rå, sen vallak.

Vores undervisning startede med arbejde fra jorden og efterhånden som han blev bedre til at strække sig frem og ned, så kom ridningen med.

I dag øver vi skridt, trav og galop, versader, traversader, changementer, samling, start og stop.

Nogle gange opfrisker vi også de basale ting fra jorden, for at holde dem ved lige, eller hvis man f.eks. har et longearbejde der lige skal pudses af.

En af de ting som har hjulpet mig videre, er at jeg bliver optaget på video (via min telefon), når jeg har fået undervisning.

Så har jeg selv mulighed for at se, hvad der var godt og dårligt og samtidig høre undervisningen igen.

Elever-fortaeller-Kirsten-Batman-trav
Elever-fortaeller-Kirsten-Batman-versade
Elever-fortaeller-Kirsten-Batman-trav2
Elever-fortaeller-Kirsten-Batman-undervisning
Elever-fortaeller-Kirsten-Batman-skridt

Ud over dette rider vi meget i skoven, på stranden, tager på kurser og tager til agility.

Christina er en fantastisk nørdet underviser, som er helt forrygende til at se når jeg eller Batman sidder eller går uden for rammen, og samtidig er hun en formidabel formidler, der underviser på en meget positiv og pædagogisk måde.

Denne undervisning har altid givet mig en følelse af ”at drukket en flaske bobler” når jeg tager hjem efter undervisningen.

MALOU OG SONUR

Jeg har i snart mange år modtaget undervisning af Christina, og det har været en meget spænende og lærerig rejse.

Udover at være en utrolig dygtig og vidende underviser, så interesserer Christina sig oprigtigt for sine elever og deres heste. Christina er virkelig god til at motivere sine elever og finde ud af hvilken undervisningsstrategi, der passer til lige præcis det menneske og den hest.

Christina har stor viden om hestens biomekanik, bevægelsesmønstre og indlæring – intet går hendes øjne forbi. Hun er den type underviser, der selv bliver ved at være nysgerrig, og som bliver ved at udvikle sig og suge viden til sig.

Jeg er meget taknemmelig for at have Christina som underviser; ikke kun på grund af hendes undervisning og sparring, men også fordi hun er et utroligt behageligt menneske at være sammen med. Hun er anerkendende, uhøjtidelig, sød, sjov og yderst kompetent.

Elever-fortaeller-Malou-Sonur
Elever-fortaeller-Malou-Sonur-foto-2012

Her ser I et billede af min islænder, på det første kursus, jeg havde ham med i 2012. Han har altid været meget på forparten og kunne næsten ikke bære sit hoved selv.

Elever-fortaeller-Malou-Sonur-foto-2015

Dette billede er fra kursus i 2015 og taler for sig selv. Derefter stod han stille i en periode fra 2016-2017 pga. sygdom. Heldigvis var han frisk et kursus her i juni 2017. Inden kurset havde jeg trænet ham godt 1 uge på banen (før det kun ture). På trods af en lang stillestående periode, viser han med al tydelighed, hvordan træningen har givet ham en ny og bedre måde at bevæge sig på. Så han, trods mange måneders stilstand, stadig bevæger sig fornuftigt under rytter. Jeg er SÅ glad!

Udtalelse-Sabrina-Stelkur

SABRINA OG STELKUR

Christina er en fantastisk underviser. Hun har stor teoretisk viden om heste og deres fysiologi. Hun er i sin undervisning enormt pædagogisk, motiverende og empatisk over for både hest og rytter, og hun gør træning af din hest forståelig og konkret.
 
Før jeg begyndte at få undervisning af Christina gik jeg ofte fra undervisning og følte mig som en dårlig rytter. Nu går jeg fra undervisning med lyst til at lære mere.
Jeg har gennem undervisningen med Christina og træning fået en hel ny kontakt til min unghest, som er også blevet mere smidig, kropsbevidst og lydig.
 
Selv har jeg fået større forståelse for, hvornår hesten bær sig selv korrekt og er blevet bedre til at begå mig på en måde heste forstår. Jeg elsker at arbejde med min hest fra jorden og har oplevet de store gevinster herved. 
 
Jeg glæder mig altid til undervisning med Christina og har kun varme anbefalinger.
Elever-fortaeller-Sabrina-Stelkur-versade
Elever-fortaeller-Sabrina-Stelkur-undervisning
Elever-fortaeller-Sabrina-Stelkur-hygge2
Elever-fortaeller-Sabrina-Stelkur-hygge

REBECCA PLON

Jeg har kendt Christina siden 2003 og har gået på kurser med hende siden. Jeg har arbejdet med mange forskellige heste på kurserne.

Det har virkelig været tydeligt at se, hvordan Christina sætter sig ind i hver enkelt hest og rytters behov. Hesten har deres mentale og fysiske udfordringer, og Christina rammer "spot on", så hun kan hjælpe hesten videre.

Det samme gør sig gældende med rytteren. Jeg oplever sjældent så meget indføling med eleverne. Christina formår virkelig at finde hver rytters styrker og rose og opmuntre, som skaber motivation, hvilket er den eneste vej at lære - via motivation.

Christina er også en af de få, der har "røntgensyn". Hun ser muskler, led og sener og forstår anatomien og bilmekaniker som ingen andre. Det betyder, at hun ser hver hest, som den er, og hjælper den med at få balance, smidighed og styrke til samlingen. Hun kan så let som ingenting se, hvor udfordringen lige præcis er, hvilket gør, at man få den helt rigtige hjælp.

 

Elever-fortaeller-Rebecca-Plon-foto
Elever-fortaeller-Rebecca-Plon-foto-2
Elever-fortaeller-Rebecca-Plon-foto-4
Elever-fortaeller-Rebecca-Plon-foto-5

Jeg føler mig i så trygge hænder, når jeg får undervisning af Christina. Jeg ved, at hun ikke tager smutveje eller går på kompromis, og jeg går altid derfra med blod på tanden og masser af motivation.

Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger.

Rebecca Plon
www.onemindinmotion.com

Elever-fortaeller-Susan-Mister-foto

SUSAN, MISTER OG STJARNA

Christina har undervist mig i ridning siden år 2000. I løbet af disse 17 år har vi sammen arbejdet med 4 heste, og her har jeg af Christina lært, at det gælder om at give hesten de bedste fysiske forudsætninger for at opnå styrke og balance under rytter.

For nuværende er det tinkeren Mister og islænderhoppen Stjarna det gælder. Med disse to kommer Christinas formidable spændvidde virkelig for dagen. Mister er en "laid back" vallak som gerne viser hvor dygtig han er blevet til akademisk ridning efter 8 år i Christinas kyndige hænder.

Stjarna er en egenrådig hoppe som kom hertil med forskellige fysiske udfordringer, hvilket hun bestemt ikke var til sinds at arbejde med. Med Christina er vi dog kommet et godt stykke videre i forhold til udgangspunktet.

I begge tilfælde nyder jeg godt af Christinas skarpe blik for både hestens og mine udfordringer, hendes evne til at forklare en problemstilling og dens løsning og ikke mindst hendes enorme tålmodighed med hele ekvipagen.

Elever-fortaeller-Susan-Mister-foto-2

METTE MALENE OG APRIL

Christinas undervisning betyder, at jeg kan ride min hest i harmoni og ikke skal sidde og presse og mase hele tiden.

 
April går velvilligt frem, hvilket hun ikke gjorde i starten, blandt andet fordi hun var uens på volterne og ikke har brugt sig nok over ryggen men i stedet trukket sig frem i skuldrene.

 
Især det at Christina har øje for detaljerne og 100% styr på anatomien, og hvordan den bliver påvirket, har gjort at jeg har fået en hest nu som går fremad og som er godt på vej mod samling.
 
Mit mål er helt klart at komme til at konkurrere på middelsvær niveau, og ride lidt military ved siden af.
April er 10 år, knabstrupper og fuldblod/hannoveraner.
Elever-fortaeller-Mette-April
Elever-fortaeller-Mette-Malene-April-foto-galop
Elever-fortaeller-Mette-Malene-April-foto-trav
Elever-fortaeller-Rikke-Marloth-foto

RIKKE MARLOTH

Du har åbnet mine øjne for min hests styrker og har fået mig til at udnytte dem bedst muligt igennem en venlig og tydelig gensidig kommunikation.

Derudover har det været fundamentet i en dybere forståelse af kvaliteter i forskellige dressur øvelser.