Online Minikursus 18.-20. januar 2024: Forstå din hests biomekanik – fra den unge til den rutinerede hest. Læs mere HER

Månedens teori d. 25. april 2024: Sådan lærer vi vores hest at galoppere i balance Er du endnu ikke medlem af Medlemsklubben, men ønsker at deltage, så tilmeld dig HER

Nyt Online Minikursus om klikkertræning d. 22.-24. september: Læs mere HER

Klikkertræning

– når vi træner målrettet med godbidder

Måske bruger du allerede klikkertræning, når du arbejder med din hest – men hvis ikke du gør, så finder du i Medlemsklubben også videoer om, hvordan du kommer godt igang, og hvordan du introducerer klikkeren til din hest.

Jeg fortæller om fordelene og ulemperne ved klikkertræning, som kan give dig en idé til om klikkertræning, er noget for dig.

Et fælles sprog med vores hest

Når du klikkertræner korrekt, så får du en masse ting foræret – du vil f.eks. opleve

  • at din hest bliver enormt kreativ, og at den begynder at have en masse forslag til, hvad den tror, at du ønsker af den.
  • at du får en hest, som begynder at tage initiativ i træningen.
  • at din hest tilbyder dig øvelser, som du aldrig havde turdet drømme om
 

Klikkertræning giver en meget samarbejdsvillig og nærværende hest, og det er enormt givende at se, hvad vores heste begynder at tilbyde os.

Klikkertræning er en dialog imellem os og vores hest, fordi vi hele tiden giver den tid til, at regne løsningen ud. Ofte oplever vi, at vores hest ændrer sig, fordi vi ændrer vores tilgang til træningen. Når vi giver vores hest tid til at forstå os, og vi begynder at læse vores hest, så er det en helt andet forbindelse, vi kan opnå med vores hest. 

Er klikkertræning for alle heste?

Klikkertræning er desværre ikke for alle heste.

Har du en hest med et højt ressourceforsvar – altså en hest der bliver meget stresset over, at der er andre heste i nærheden af dens mad, så er klikkertræning normalt ikke en optimal løsning. Når vi bruger godbidder til en hest med et højt ressourceforsvar, så vil det normalt udløse en stressreaktion hos hesten, og selvom vi kan lære den tricks og øvelser, så vil den være stresset og anspændt, og det forhindrer den i at lære at bevæge sig i en sund og holdbar form, og det er bestemt ikke det, vi ønsker at opnå med klikkertræningen.

Når vi klikkertræner vores heste, så bliver vi også selv mere struktureret i vores træning. Vi lærer at dele vores øvelser op i små logiske og forståelige delmål, og vi bliver selv enormt skarpe på vores signaler.

I modulet om klikkertræning inde i Medlemsklubben finder du:

Intoduktions-videoer, hvor jeg viser dig, hvordan du kommer godt i gang med klikkertræningen. Jeg giver dig lidt inspiration og gode råd omkring, hvilke tanker du kan gøre dig, inden du vælger at gå i gang.

I modulet finder du Inspiration til forskellige øvelser, som er sjove at starte op med, som f.eks. at kysse og kramme, og når du og din hest bliver mere erfarne, kan du lære din hest at lægge sig ned helt uden pres.

Adgang til lukket facebookgruppe

Videoerne finder du inde i Medlemsklubben, og som medlem får du samtidig adgang til min tilhørende lukkede facebookgruppe. Her kan du kan spørge mig om hjælp, få inpiration fra de andre medlemmers spørgsmål og træningsvideoer, og fejre din fremgang.

Klikkertræning er for dig:

  • Der ønsker at træne din hest ved hjælp af positiv forstærkning.
  • Der gerne vil ha’ en løsningsorienteret hest, som kommer med forslag til jeres træning.
  • Der ønsker at blive skarp på at kunne dele dine øvelser op i små overskuelige delmål, så du også selv bliver helt skarp på dine egne signaler.
  • Der holder af struktur og overblik i træningen, så du selv kan lære din hest alt det, du drømmer om.

Spørgsmål og svar

De fleste heste kan lære at blive klikkertrænet. Men det er vigtigt, at du ved, at alle heste i en kort periode bliver nærgående og opsøgende, fordi vi giver godbidder.
Det er ikke fordi, vores hest ikke kan tåle godbidder, men fordi den endnu ikke har regnet ud, at den skal gøre noget for at få godbidden.
Men når vi roligt, men konsekvent, bakker vores hest væk, og vi kun giver godbidderne, når vores hest er helt rolig, så kommer den igennem den fase, og den vil begynde at blive løsningsorienteret og kreativ i stedet.

Klikkertræning ser nemt ud – klik og giv en godbid – men det er først, når vi kender reglerne, og vores hest har lært at lære, at træningen virkelig rykker.
Derfor anbefaler jeg, at du starter med de øvelser, jeg har lagt ind under modulet med klikkertræningen, indtil du har rutine i at sænke og øge kravet til din hest, og din hest har regnet ud, at klikket betyder, at den gjorde det rigtige, og at den skal tilbyde noget for at få klikket.
Så snart i begge har fået rutine, så kan du gå videre, og lære din hest mere avanceret øvelser og tricks.

 

Hvor hurtigt du og din hest lærer klikkertræningen, afhænger helt af:

  • hvor ofte du træner
  • hvor struktureret du er
  • af din hests motivation på godbidderne

 

De fleste ryttere og heste har fået rutine efter indlæringen af 4-6 tricks eller signaler. Det vigtigste er at få succes med små nemme delmål, for det gør både dig og din hest sikre på, at I er på rette vej.

Ja, det kan du helt bestemt.

Når du kommer godt i gang med at klikkertræne, så bliver det også en uvurderligt hjælp i din almindelige træning. Kombinationen af at du bliver skarp på at dele dine øvelser op i små delmål, kombineret med at din hest begynder at tage større intiativ, giver en fantastisk mulighed for, at du og din hest opbygger et helt specielt samarbejde.

Som medlem får du med det samme adgang til

Vælg det medlemskab der passer dig

DKK 225 Månedligt medlemskab
  • Ubegrænset adgang til alle træningsvideoer
  • Trin for trin guides og oversigter lige til at printe ud
  • Lukket facebookgruppe med direkte adgang til sparring med mig

MEST FOR PENGENE

DKK 1050 Halvårligt medlemskab
  • - Svarer til 175 kr. pr. måned ... DU SPARER 50 kr. pr. måned -
  • Ubegrænset adgang til alle træningsvideoer
  • Trin for trin guides og oversigter lige til at printe ud
  • Lukket facebookgruppe med direkte adgang til sparring med mig

Hop ind og ud af Medlemsklubben efter behov

Du har adgang til alt materialet og den lukkede facebookgruppe, så længe du har et aktivt abonnement.

Har du brug for en pause, kan du opsige dit abonnement når som helst. Dit medlemskab forbliver aktivt indtil slutningen af din nuværende betalingsperiode. Så hvis du tilmelder dig den 8. i måneden, har du adgang frem til den 8. i den følgende måned, selv hvis du vælger at opsige dit abonnement samme dag som tilmelding.

Dette giver dig mulighed for at tage pauser, når det er nødvendigt, uden at falde bagud, som det kan ske med traditionelle online kurser.

Hjælp, min hest…

  • er tung på tøjlen
  • går bag lod
  • er svær at lave nedsidning på
  • slår fra i overgangen
  • er svær at få til at søge ned
  • læner sig ind i volten

… det er nogle af de udfordringer jeg oftest bliver spurgt om hjælp til …

Modtag min PDF på mail, hvor jeg fortæller om, hvad jeg kigger efter for at løse udfordringerne

– den koster dig kun din email-adresse.

Har du en af disse udfordringer?