Online Minikursus 24.-25. maj 2024: Kend din hests Horsenality – og styrk forståelsen mellem dig og din hest. Læs mere HER

Månedens teori d. 2. maj 2024: Sådan lærer vi vores hest at galoppere i balance Er du endnu ikke medlem af Medlemsklubben, men ønsker at deltage, så tilmeld dig HER

Online Minikursus 24.-25. maj 2024: Kend din hests Horsenality – og styrk forståelsen mellem dig og din hest. Læs mere HER

Trailerlæsning af hest

– trailerlæsning helt uden pres

Drømmer du om, at du nemt og uden bekymringer kan læsse din hest og tage på tur, kursus, til undervisning, stævne eller lignende og ønsker du samtidig at lære din hest at blive læsset i din hests tempo uden pres?

Trailerlæsning af hest kan meget ofte give anledning til en masse bekymringer

 • Vil min hest gå i traileren uden problemer, når vi skal afsted – og vigtigst af alt – når vi skal hjem igen?
 • Hvor lang tid kommer vi til at bruge på at skulle læsse?
 • Hvis ikke jeg selv kan læsse, er der så nogen, som kan hjælpe (på den måde j̲e̲g̲ gerne vil læsse min hest)?
 
At læsse sin hest kræver kæmpe tillid fra hestens side – og med især trailerlæsning – ser jeg alt for ofte, at vi mennesker overskrider hestens grænser. Vi gør det bestemt ikke af ond vilje, men meget ofte af misforståede instrukser

Den mest almindelige udfordring ved trailerlæsning er, at man ofte ubevidst kommer til at presse hesten til mere, end den er klar til. Tryg trailerlæsning er lavet, så din hests komfortzone gradvist bliver udfordret, og den får mere og mere selvtillid og bliver tryg ved traileren.

Tænk hvis du i stedet kunne:

 • Læsse din hest alene, men i samarbejde med din hest.
 • Lære at kende din hests signaler og mønstre, der viser dig, at den er usikker.
 • Lære at opbygge din hests selvtillid, så hver læsning og køretur bliver en fornøjelse.

Savner du effektive metoder til en tryg trailerlæsning af din hest?

Vi ved allesammen, at trailerlæsning af en hest kan være en udfordrende opgave, men med den rette tilgang og forståelse af hestens adfærd, kan du gøre trailerlæsningen til en rar oplevelse for både dig og især din hest. En trailerlæsning med en hest der ikke er tryg ved situationen, kan hurtigt blive stressende for hesten og frustrerende for dig. To ting der ofte ikke hænger særligt godt sammen. Lige præcis hestens adfærd og den rette tilgang får du i min medlemsklub hvor jeg guider dig i 7 trin, der hver dækker over udfordringer, guides, videoer mm. Derudover bliver du en del af et fællesksab, hvor du også kan lære af de andres udfordringer i forhold til trailerlæsning af hest og gode råd.

Forstå din hests natur og bliv klogere på signaler

Før du kan opnå en effektiv trailerlæsning, er det som nævnt vigtigt, at forstå hestens signaler og natur. Heste er byttedyr og har en stærk naturlig instinktiv reaktion på at undslippe potentielle farer. Nogle heste vil se traileren som en trussel fordi den er fremmed og ukendt. Derfor er det vigtigt at opbygge gradvis tillid mellem hesten og traileren, og samtidig have tålmodighed og tage skridtene i hestens tempo. 

Trailerlæsning af hest

På online kurset inde i Medlemsklubben får du:

 • Videoer med de 7 trin, som viser teknikken bag de enkelte øvelser.
 • PDF’er til hvert trin med inspiration til delmål og de vigtigste pointer.
 • En workbook, som du kan printe ud, så du nemt kan notere, hvor langt du er nået på hvert trin, samt afkrydsningsskemaer så din hest bliver rutineret til både at blive læsset og til at blive kørt med
 • “Test-strategien” som du bruger på alle trin, der sikrer dig, at du træner din hest på det rigtige trin og ikke kommer til at presse din hest, så den mister tilliden.
 • I hele processen bruger du godbidder og arbejder uden pres i din hests tempo.

Vælg det medlemskab der passer dig

DKK 225 Månedligt medlemskab
 • Ubegrænset adgang til alle træningsvideoer
 • Trin for trin guides og oversigter lige til at printe ud
 • Lukket facebookgruppe med direkte adgang til sparring med mig

MEST FOR PENGENE

DKK 1050 Halvårligt medlemskab
 • - Svarer til 175 kr. pr. måned ... DU SPARER 50 kr. pr. måned -
 • Ubegrænset adgang til alle træningsvideoer
 • Trin for trin guides og oversigter lige til at printe ud
 • Lukket facebookgruppe med direkte adgang til sparring med mig

Hop ind og ud af Medlemsklubben efter behov

Du har adgang til alt materialet og den lukkede facebookgruppe, så længe du har et aktivt abonnement.

Har du brug for en pause, kan du opsige dit abonnement når som helst. Dit medlemskab forbliver aktivt indtil slutningen af din indeværende betalingsperiode. Så hvis du tilmelder dig den 8. i måneden, har du adgang frem til den 8. i den følgende måned, selv hvis du vælger at opsige dit abonnement samme dag som tilmelding.

Dette giver dig mulighed for at tage pauser, når det er nødvendigt, uden at falde bagud, som det kan ske med traditionelle online kurser.

Grundige PDF'er omkring trailerlæsning af hest

I kurset får du adgang til grundige og overskuelige undervisningsvideoer samt PDF’er, som du kan printe og have med dig.

Du får også en workbook i PDF-format, som du kan printe ud, med skemaer til at krydse din fremgang af i for hvert trin samt forslag til træningsplaner, så din hest bliver rutineret i at køre i trailer.

Adgang til lukket facebookgruppe

Kurset finder du inde i Medlemsklubben, hvor du samtidig med dit medlemskab får adgang til min tilhørende lukkede facebookgruppe. Her kan du kan spørge mig om hjælp, få inpiration fra de andre medlemmers spørgsmål og træningsvideoer, og fejre din fremgang.

Kurset er til dig:

 • Der ved, at din hest ikke går ind i traileren, fordi den er stædig eller ikke gider, men fordi den endnu ikke er tryg og mangler tillid.
 • Der ikke mener, at pres er den rette løsning til din hest.
 • Der ved, at succes kræver en indsats, og du er opsat på at bruge den nødvendige tid på træningen, så din hest nemt kan gå i trailer og køre på tur som noget helt naturligt.
 • Der mener, at din hest skal have lyst til at gå i traileren, og ikke at den skal gå i traileren – eller til dig som gerne vil have et alternativ til “skal”.
 • Som kan blive frustreret over, at din hest pludselig ikke vil gå i trailer og gerne vil finde en alternativ tilgang.
 • Som ved at ting tager tid, og der ingen quick-fixes er.

Din underviser

Christina Holmbæck

“At læsse sin hest kræver kæmpe tillid fra hestens side! Kurset her ligger mit hjerte meget nært, fordi jeg brænder for at hestene udvikles i vores samvær. Jeg ser alt for ofte at hestenes grænser overskrides, ikke af ond vilje, men af misforståede instrukser. Jeg vil med kurset her gerne lære fra mig, hvordan man kan opbygge et stærkt og tillidsfuldt bånd mellem hest og menneske.
Med gensidig respekt og tillid kommer man virkeligt langt.

Jeg har undervist i over 25 år, og jeg brænder for at gøre teori og praksis logisk. Jeg bryder alt ned i små konkrete delmål, så mine elever både kan forstå og få det til at virke i deres træning.”

Spørgsmål og svar

Jeg ved med sikkerhed, at ikke alle heste kan lære at blive trygge i traileren. Det er specielt heste, som har haft traumatiske oplevelser med enten læsning eller kørslen – eller begge dele.

Hvilke heste der ikke kan lære at blive trygge ved traileren, kan jeg ikke sige på forhånd. Der er heste, hvor man tænker, at det aldrig kan lade sig gøre, og disse heste kan ændre sig totalt, når man giver dem tiden i hvert trin. Andre vil altid være paniske uanset, hvor tålmodig og flittig man er.

Grunden til at hestene får dårlige oplevelser er ofte fordi, man ikke får læst deres kropssprog korrekt, og fordi man går for hurtigt frem i processen. Som menneske overvurderer man ofte hestens niveau.

Det kommer helt an på:

 • Hvor tit du træner.
 • Om din hest har gode eller dårlige erfaringer med trailer.
 • Hvad dit mål er – skal du køre flere gange om ugen, eller kun et par gange om året?

Du skal have nem adgang til en trailer. Jo oftere du kan træne, jo bedre bliver din hest til at køre i trailer.

Har du kun trailer i en begrænset periode, kan du stadig nå et godt stykke vej, så du vil kunne lære din hest at køre i trailer, hvis det bliver nødvendigt – f.eks. i forbindelse med flytning, dyrlæge eller lignende.

Går der længere tid mellem jeres træning, skal du dog regne med, at der vil være noget reparations-arbejde, hvor hesten skal have genopfrisket jeres trænings-rutiner.

Hjælp, min hest…

 • er tung på tøjlen
 • går bag lod
 • er svær at lave nedsidning på
 • slår fra i overgangen
 • er svær at få til at søge ned
 • læner sig ind i volten

… det er nogle af de udfordringer jeg oftest bliver spurgt om hjælp til …

Modtag min PDF på mail, hvor jeg fortæller om, hvad jeg kigger efter for at løse udfordringerne

– den koster dig kun din email-adresse.

Har du en af disse udfordringer?