Online Minikursus 24.-25. maj 2024: Kend din hests Horsenality – og styrk forståelsen mellem dig og din hest. Læs mere HER

Månedens teori d. 2. maj 2024: Sådan lærer vi vores hest at galoppere i balance Er du endnu ikke medlem af Medlemsklubben, men ønsker at deltage, så tilmeld dig HER

Online Minikursus 24.-25. maj 2024: Kend din hests Horsenality – og styrk forståelsen mellem dig og din hest. Læs mere HER

Arbejde for hånden

I basis modulet – Arbejde for hånden, gik du med tovet og lærte din hest at slappe af og at strække sig frem og ned på volten, i versaden og i traversaden.

I dette modul skal du til at gå med to tøjler og lære din hest at tippe næsen ind i de samme øvelser.
Når vi går med tovet, er det tydeligt, hvis vi kommer til at trække for meget, for så overbøjer vores hest halsen, og går ind foran os. Men nu hvor vi begynder at gå med to tøjler, så kan vi nemt – og helt ubevidst komme til at trække tilbage i begge tøjler, når vores hest mister balancen, og læner sig frem på tøjlerne. Men når vi korter tøjlerne, så forhindrer vi vores hest i nogensinde at komme i balance!

I stedet skal vi, snart vi opdager, at vores spænder i halsen, og vi ikke let kan korrigere den, altså ikke øge trækket, i stedet skal vi slippe den udvendige tøjle og enten bruge øvelsen Powerstoppet eller flytte bagparten til fuldt stop.

Når vi konsekvent aldrig tilbyder vores hest en fast hånd at hænge på eller at gå imod, og vi altid viser vores hest, at den kan holde balance ved at sætte det indvendige bagben ind under sig, så vil vores hest begynde at holde balancen ved at hvælve halsen og at kippe sit bækken!

At vores hest lærer at søge frem og ned til vores hånd – og at vi lærer, at vores hånd altid skal være blød, det er fundamentet for, at vi senere kan lære vores hest at samle sig – på det øvet niveau.

01 Arbejde for hånden
02 Søg frem og ned i paraden
03 Skridt på volten
04 Trav på volten
05 Versade
06 Versade på volten
07 Bøje halsen væk i paraden
08 Traversade med tov
09 Traversade med tøjler
10 Traversade på 8-kanten
11 Traversade på volten
12 Ligeudretning

Hjælp, min hest…

  • er tung på tøjlen
  • går bag lod
  • er svær at lave nedsidning på
  • slår fra i overgangen
  • er svær at få til at søge ned
  • læner sig ind i volten

… det er nogle af de udfordringer jeg oftest bliver spurgt om hjælp til …

Modtag min PDF på mail, hvor jeg fortæller om, hvad jeg kigger efter for at løse udfordringerne

– den koster dig kun din email-adresse.

Har du en af disse udfordringer?